Toertocht fotoEen dag voordat de wedstrijdrenners in actie komen, wordt de Ronde van de Achterhoek Toertocht verreden. Die staat daarmee in 2018 op zaterdag 18 augustus gepland. Wil je een mooie toch rijden, waarbij je een prachtig beeld krijgt van de Achterhoek en voor een groot deel het wedstrijdparcours van een dag later aflegt? Dan mag je deze toertocht echt niet missen!

Voor deelname aan de Ronde van de Achterhoek Toertocht kan gekozen worden tussen twee afstanden (111/113 kilometer of 174 kilometer), maar bijzonder is bovenal dat je kun starten op liefst zes verschillende locaties. De hele ronde kan op alle locaties gestart worden. In Vorden, Doetinchem en Ulft kan gestart worden voor de halve ronde van 113 kilometer en in Aalten, Winterswijk en Groenlo voor de halve ronde van 111 kilometer.

 

Starttijden
Starten tussen 08:30 uur en 10:00 uur.

Finishen tot 16:00 uur.

 

Afstanden

Per startplaats zijn er 2 afstanden mogelijk:

1. Halve ronde West (start in Vorden, Doetinchem of Ulft) van 113 km of halve ronde Oost (start in Aalten, Winterswijk of  Groenlo) van 111 km

2. Hele ronde 174 km

Van elke afstand is een kaartje beschikbaar met de route en calamiteitennummers.

 

Startlocaties

Er zijn zes startplaatsen; Aalten, Winterswijk, Groenlo, Vorden, Doetinchem en Ulft.

 

Aalten: Partycentrum ’t Noorden, Lichtenvoordsestraatweg 44.

Winterswijk: FTC Wenters-clubgebouw, Huininkmaat 3.

Groenlo: Sportpark Den Elshof, Oude Winterswijkseweg 37.

Vorden: Café Restaurant De Herberg, Dorpsstraat 10a.

Doetinchem: Clubgebouw RTV de Zwaluwen, Fabriekstraat 47.

Ulft: Clubgebouw RTC De Wildt, Zwarte Plein, Dr.Ariensstraat 5.

 

Organisatie
De toertocht wordt georganiseerd in samenwerking met De Peddelaars Aalten, FTC Wenters, RTC Groenlo, VRTC Vorden, De Zwaluwen en RTC De Wildt, onder de vlag van de landelijke NTFU.

 

Aanmelden en kosten
Vooraf aanmelden is niet nodig, maar wel mogelijk via de NTFU of via deze link: aanmelden toertocht Ronde van de Achterhoek.

De kosten bedragen 5 euro per deelnemer, NTFU-leden betalen slechts 4 euro.