Ronde van de Achterhoek Toertocht 2019 1De Ronde van de Achterhoek Toertocht is ook dit jaar goed bezocht. Ondanks dat de weersomstandigheden niet optimaal waren, met hier en daar een beetje regen, hebben toch 376 recreatieve wielrenners deelgenomen aan de tocht. Zij konden kiezen voor de hele ronde over 160 kilometer, de halve ronde west over 105 kilometer en de halve ronde oost over eveneens 105 kilometer. Net als in de zondag te verrijden Ronde van de Achterhoek, werden de deelnemers van de toertocht ook over een aantal karakteristieke gravelwegen gestuurd.

"Het weer zat vandaag lang niet zo mee als vorig jaar, toen het echt stralend was", stelt Henk Hilverink, die namens de organisatie in samenwerking met de wielerverenigingen de toertocht in goede banen leidt. "We hebben iets minder deelnemers dan vorig jaar, maar gezien de weersomstandigheden is dat logisch. We mogen erg tevreden zijn." Tussen 8.30 en 10.00 uur konden de toerrijders op drie verschillende locaties van start gaan; in Aalten, Doetinchem en Vorden.

'Ik raad deze toertocht anderen ook aan'
Onderweg werden de renners dus onder meer over de gravelwegen gestuurd die zondag ook in de koers zijn opgenomen. "Dat vond ik wel echt leuk en uniek", aldus één van de deelnemers. "Wij rijden vaker toertochten en dit was de eerste keer dat we deze reden. Het was voor mij ook de eerste keer dat ik met de racefiets over dit soort paden ging. Een leuke nieuwe ervaring. Het was ook goed te doen vond ik. Hopelijk is het volgend jaar nog wat mooier weer. Dan komen we zeker terug en ik raad anderen ook aan om dan absoluut deze toertocht te komen rijden."