Robin LowikNee, Fabio Jakobsen rijdt komende zondag niet rond in de Ronde van de Achterhoek. De renner van Deceuninck - Quick Step werd eind juni in Ede Nederlands kampioen bij de profs. Toch is er zondag een rood-wit-blauw tenue te zien in de wielerklassieker. Wie tussen het stof van de gravelwegen het Nederlandse tricot weet te ontwaren, kijkt op dat moment naar Robin Lowik. De renner van Allinq-Krush WV De IJsselstreek werd dit jaar Nederlands kampioen bij de elite zonder contract. En hij start met vertrouwen. "Met deze vorm en de wattages die ik wegtrap moet ik zo'n koers als zondag kunnen winnen."

Met een knappe solo reed Lowik in Dongen naar de winst bij de NK. Een jaar lang mag hij nu in het Nederlandse tenue fietsen. Heeft dat ook nog wat veranderd voor hem? "Buiten dat er vanuit de buitenwereld wel meer aandacht is en dat ik veel criteriums op uitnodiging rijd, is er niet veel anders sinds ik Nederlands kampioen ben geworden", vertelt hij. "Ik ben voor de rest lekker mezelf gebleven en mijn ding blijven doen. In koers merk je wel dat ze wat meer naar je kijken, maar ik heb ook bewezen dat ik kan winnen, ook al fiets ik in het rood-wit-blauw. Als ik maar hard genoeg fiets, haha."

Hard fietsen, dat zal de renner uit Vriezenveen zondag zeker moeten doen, wil hij kans maken op de zege in de Ronde van de Achterhoek. "Makkelijk zal het denk ik niet worden, maar een spektakel wordt het zeker", meent Lowik. "Ik moet in klasseiekers zuiniger omgaan met krachten. Zondag ben ik tevreden wanneer ik mezelf getoond heb dat ik mee kan doen met de beste renners. Het liefst doe ik dat natuurlijk met een ereplaats, maar ik heb het liever geprobeerd en dan gefaald, dan dat ik niets hebt gedaan en als tiende over de streep kom."

Foto: Sportfoto.nl