Nieuws 2019 3Je kunt er volgend weekend amper aan ontkomen in de Achterhoek; wielrennen. Vanaf vrijdag is de regio namelijk in de ban van de wielersport, met liefst drie wedstrijden én een toertocht. Te beginnen vrijdagavond met de Ronde van Neede. Vervolgens is zaterdag de Ronde van de Achterhoek toertocht, waarmee het weekend dus niet alleen in het teken staat van wedstrijdfietsers, maar ook de recreanten in actie komen. Op zondag wordt de Ronde van de Achterhoek verreden. Tijdens de koers wordt Groenlo gepasseerd, waar die middag ook het criterium Dwars deur Grolle verreden wordt.

De Ronde van Neede is op vrijdag 16 augustus dus de eerste wedstrijd van drie dagen wielrennen in de Achterhoek. Om 17.00 uur gaan daar de Sportklasse renners van start. In het door RTC de Stofwolk georganiseerde criterium komen daarna om 18.30 uur de Amateurs in actie. Dezelfde vereniging tekent zondag ook voor de organisatie van Dwars deur Grolle. Daar wordt om 13.00 uur begonnen met een recreantenkoers, waarna rond 14.30 uur het peloton van de Ronde van de Achterhoek passeert. Vervolgens is om 14.45 uur de start van de koers voor Amateurs en Junioren. Dit is tevens de slotwedstrijd van de Criterium Cup Achterhoek.

Tussen de wedstrijden door wordt op zaterdag natuurlijk de Ronde van de Achterhoek Toertocht verreden. Tussen 8.30 en 10.00 uur kan gestart worden in Aalten, Vorden en Doetinchem. Daarbij kan de keus gemaakt worden voor de lange tocht over 160 kilometer of de wat minder lange tocht over 105 kilometer. En dan is er op zondag natuurlijk de wielerklassieker zelf, de Ronde van de Achterhoek. Het mag duidelijk zijn dat het een mooi weekend wordt vol Achterhoekse wielersport!

Foto: Sportfoto.nl