Maron Achterhoek RunDe Maron Achterhoek Run wordt op zondag 18 augustus 2019 op een uniek parcours georganiseerd. In 2018 werd de loopwedstrijd voor het eerst georganiseerd, voorafgaand aan de finish van de Ronde van de Achterhoek in Gendringen. Nu is Terborg de finishplaats van de wielerklassieker en komen daar ook de hardlopers in actie. Zij krijgen een parcours voorgeschoteld met daarin de Paasberg opgenomen. De eerste snelle lopers van het Argo Topteam hebben al aangegeven dat ze deelnemen, terwijl de inschrijving onder de recreatieve deelnemers ook steeds meer op gang komt.

In het kader van 600 jaar stadsrechten Terborg finisht de Ronde van de Achterhoek dit jaar in het Achterhoekse stadje. Dat zal op 18 augustus rond 17.15 uur zijn, nadat het peloton dan al enkele keren de finishstreep gepasseerd is. Voor de passages van de koers is er echter genoeg te beleven. Vanaf 11.00 uur wordt Achterhoek Onbeperkt georganiseerd, voor mensen met een beperking, waarna om 13.45 uur de Maron Achterhoek Run van start gaat.

Drie wedstrijden staan er op het programma van de Maron Achterhoek Run, waarvan twee voor de jeugd. De Kids Run voor kinderen tot en met 12 jaar gaat over een ronde van 1,1 kilometer en start om 13.45 uur. Aansluiten wordt om 14.00 uur de Jeugd Run gelopen voor jongeren van 13 tot en met 15 jaar. Zij lopen daarbij over twee ronden en krijgen dus een totale afstand van 2,2 kilometer voorgeschoteld.

Paasberg
Het zijn de lopers van 16 jaar en ouder die de hoofdafstand gaan lopen in Terborg. Voor hen zal de Maron Achterhoek Run bestaan uit een wedstrijd van 6,4 kilometer, ook wel 4 Engelse mijlen genoemd. Op een vergrote ronde, die de lopers vier keer af moeten leggen, gaan zij telkens de Paasberg over. Die kent een stijgingspercentage van meer dan 20%, waarmee de wedstrijd uniek en uitdagend wordt voor alle deelnemers.

Van snelle lopers tot beginnende recreanten
Mooi aan een loop als de Maron Achterhoek Run is dat iedereen deel kan nemen. Van regionale toplopers, tot beginnende recreanten. Iedereen kan op zijn eigen niveau deelnemen. De inschrijving voor het evenement is dan ook voor iedereen geopend via inschrijven.nl. Deelname kost 5 euro voor volwassenen en 3 euro voor jeugdlopers. Meer informatie is te vinden via deze pagina op onze website.

Wendy Mullink en Siraj Awal Aman staan op 18 augustus als titelverdedigers aan de start. Zij nemen deel namens het Argo Topteam, dat onder andere ook Rick Heutink, Luuk Nusselder, Ruben Garretsen, Jordy Kloet, Mudesir Awal Aman en Yahala Awal Amana aan het vertrek brengt in Terborg. Er zijn in meerdere leeftijdscategorie├źn leuke prijzen te winnen.