Ronde van de Achterhoek 2018De tweede editie van de hernieuwde Ronde van de Achterhoek is zondag gewonnen door Cees Bol. In Gendringen wist de wielrenner van SEG Racing, die voor volgend seizoen al een contract bij Team Sunweb binnen heeft, af te rekenen met medevluchter Rick van Breda (Monkey Town). Het duo reed in de finale weg bij vijf andere koplopers. Waar die vijf nog werden teruggepakt, kwam het peloton te laat om de twee nog te achterhalen. Jason van Dalen (Delta Cycling Rotterdam) won de sprint om de derde plaats.

Al vroeg in de koers ontstond een kogroep van drie renners. Daar was Van Breda al één van de drie vluchters. Hij kreeg Justin Timmermans (Delta Cycling Rotterdam) en Jordi van Loon (Destil-Parkhotel) met zich mee. Hoewel het drietal flink streed om een voorsprong op te bouwen, liet de peloton het gat nooit te groot worden. Onderweg werd de grote groep daarbij meerdere keren uit elkaar gereden op de diverse gravelstroken en keienwegen, maar telkens kwam alles weer bij elkaar.

Het was Van Loon die van voren als eerste het tempo niet meer kon volgen, waarna het tweetal samen verder moest. Zeven renners waagden daarop de sprong naar voren en sloten aan. Dat warem Wiebe Scholten (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Peter Schulting, Joey van Rhee (beiden Monkey Town), Jaap Kooijman (Vlasman), Cees Bol, Daan Hoole (beiden SEG Racing) en Marijn van den Berg (Delta Cycling Rotterdam).

Waar Timmermans en Van Breda vervolgens moesten lossen uit de kopgroep, wist de laatste toch weer naar voren rijden. Hij was het ook die met nog ruim één omloop van acht kilometer te gaan wegsprong en Bol met zich meekreeg. Het duo werkte goed samen, waarna Bol met redelijk gemak af kon rekenen met zijn vluchtmakker en zo de zege binnenhaalde. Het peloton kwam nog heel dichtbij, maar was wel te laat.

Foto: Sportfoto.nl