Ronde van de Achterhoek Toertocht 2018 1Aan de Ronde van de Achterhoek Toertocht hebben zaterdag in totaal 455 mensen deelgenomen. Daarmee is de tocht voor de organisatie meer dan geslaagd. Het betekende namelijk een stijging van ruim vijftig procent ten opzichte van 2017, toen bijna 300 mensen hun weg wisten te vinden naar de eerste editie van de toertocht. "Een mooie tocht", "een zware maar mooie ronde voor de renners morgen" en "een prachtig omgeving om in te rijden", waren slechts enkele van de positieve reacties die na onderweg en na afloop te horen waren. Daar kwam nog eens bij dat de weersomstandigheden ideaal waren.

De Ronde van de Achterhoek Toertocht werd georganiseerd in samenwerking met De Peddelaars Aalten, FTC Wenters, RTC Groenlo, VRTC Vorden, De Zwaluwen en RTC De Wildt, onder de vlag van de landelijke NTFU. Er kon op liefst zes verschillende locaties gestart worden. Daarbij konden deelnemers kiezen om de hele ronde te rijden, de halve ronde oost of de halve ronde west. Onderweg werd gereden over de gravelstroken en klinkerwegen die zondag ook centraal staan tijdens de wielerwedstrijd Ronde van de Achterhoek.

Reportage toertocht
Ook Omroep Gelderland was aanwezig. Zij volgden Joop Ribbers uit Groenlo. Toen de Ronde van de chterhoek in de jaren zestig, zeventig en tachtig ook al werd verreden, stond hij twee keer op het podium. In 1977 werd Ribbers tweede. Twee jaar later kwam hij als derde over de finish. Onderstaand is de reportage van Omroep Gelderland te zien.