Delta Cycling RotterdamAan de Ronde van de Achterhoek doen op zondag 19 augustus vijfentwintig teams mee. Ploegen van het continentale niveau en van clubniveau. Maar wie zijn die ploegen eigenlijk en op welke renners moeten we letten? Wij lichten ze uit, zodat jullie bij de start van de koers in Groenlo weten wie de favorieten voor de zege zijn en welke renners je zeker in de gaten moet houden. In deze laatste van de serie aandacht voor het continentale team Delta Cycling Rotterdam. Een ploeg met een lange geschiedenis, die in het verleden onder meer als Van Vliet - EBH Elshof en Cyclingteam De Rijke door het leven ging.

Was hij erbij geweest, dan was Luuc Bugter namens het team één van de favorieten geweest in de Ronde van de Achterhoek. Dat bewees hij wel met een vijfde plaats in de Slag om Norg vorige week, waar hij door materiaalpech uiteindelijk niet mee kon strijden om de zege. Maar inderdaad; was hij erbij geweest. Bugter is er namelijk niet bij. Hij is sinds begin augustus stagiair bij het Belgische pro continentale team Verandas Willems - Crelan en rijdt daardoor een wat ander programma. Het is echter wel één van de successen die het team boekt; renners afleveren bij de grotere teams.

Delta Cycling Rotterdam won in 2018 al vier koersen op UCI-niveau en brengt met Jason van Dalen een renner aan de start die verantwoordelijk is voor de helft daarvan. Van Dalen won in mei een etappe in de Ierse achtdaagse koers Rás Tailteann, waar Bugter ook een etappe won en het eindklassement op zijn naam schreef. Begin juli zorgde Van Dalen opnieuw voor succes. Hij was net als in Ierland de snelste in de massasprint tijdens een rit in de Roemeense UCI 2.1 etappekoers Sibiu Cycling Tour. De 24-jarige renner toonde zich daarnaast vaker op het internationale toneel en lijkt bij een massasprint één van de favorieten te zijn in de Ronde van de Achterhoek.

Delta Cycling Rotterdam Van DalenMeer talenten
Buiten hun sprinter brengt het Delta Cycling Team natuurlijk ook vijf andere renners aan het vertrek. Dat zijn Marijn van den Berg, Vincent Hoppezak, Adriaan Janssen, Gijs Meijer en Justin Timmermans. Daarbij is bijvoorbeeld Janssen een renner om in de gaten te houden. De 22-jarige renner uit Diepenveen is een renner van de streek en zal ongetwijfeld ook veel van de wegen uit het parcours kennen. Janssen mocht in 2017 al eens stage lopen bij LottoNL-Jumbo. Een contract leverde dag nog niet op, maar dat hij een coureur met potentie is, is wel duidelijk.

Opvallend is zeker ook het rijden van Van den Berg. Hoewel hij pas aan zijn eerste jaar bij de beloften toe is, won hij al de Districtskampioenschappen van midden Nederland. Misschien nog wel meer zegt zijn uitslag in de Slag om Norg. Van den Berg mag dan pas 19 jaar oud zijn, hij eindigde in die lastige UCI 1.1. koers vorige week wel zeer knap als negende. Justin Timmermans won dan weer de Districtskampioenschappen van oost Nederland en is ook één van de beloftevolle renners in het team. Er mag dus zeker rekening gehouden worden met de mannen van Delta Cycling Rotterdam.

Meer weten over Delta Cycling en Delta Cycling Rotterdam? Kijk dan eens op hun website www.deltacycling.nl.

Foto onder: Van Dalen wint in Ierland