Ronde van Zutphen 2018Hoewel hij niet uit de Achterhoek komt, maar uit Twente, lijkt Jelle Wolsink toch wel één van de regionale favorieten om op zondag 19 augustus mee te strijden om de winst in de Ronde van de Achterhoek. De 22-jarige renner uit Hengelo, die onlangs de overstap maakte van het clubteam VolkerWessels naar het continentale Vlasman Cycling Team, toonde gisteravond zijn vorm in de Achterhoek. Hij won solo de Ronde van Zutphen. Beau Duvigneau, een ploeggenoot van Wolsink en afkomstig uit die stad, eindigde als derde.

Er werd flink gestreden in het criterium door de Hanzestad, waarbij de renners ook weer over de herkenbare kasseien reden. Waar de organisatie in de afgelopen jaren vaak te kampen had met regenachtige omstandigheden, was dat nu wel anders. Dat zorgde er ook mede voor dat het peloton steeds verder uitdunde.

Nadat meerdere groepjes in de aanval waren geweest, waarbij ook het Achterhoekse Sensa-Kanjers voor Kanjers Cyclingteam zich nadrukkelijk toonde, bleven uiteindelijk ruim twintig renners over. Wolsink deed bij het ingaan van de slotronde een ultieme poging en werd niet meer achterhaald door de rest. Hij toonde daarmee nadrukkelijk zijn vorm voor de Ronde van de Achterhoek, over twee en een halve week.