De Achterhoekse topwielrenners Koen Bouwman (Ulft) en Robert Gesink (Varsseveld), die beiden uitkomen voor Team LottoNL-Jumbo, hebben zich als ambassadeurs aan de Ronde van de Achterhoek verbonden. Die wedstrijd voor elite en beloften wielrenners wordt op zondag 19 augustus voor de tweede keer georganiseerd. Op de dag van de koers staan ook jeugdkampioenschappeng gepland en een dag eerder, op zaterdag 18 augustus, wordt de Ronde van de Achterhoek Toertocht verreden.

Als ambassadeurs van de Ronde van de Achterhoek laten Bouwman en Gesink zien de koers een warm hart toe te dragen, evenals de complete wielersport in hun eigen streek. Beiden reden in het verleden, voor zij de stap naar de fulltime professionals maakten, veel koersen op hetzelfde niveau als de Ronde van de Achterhoek. Grote wedstrijden in eigen streek rijden kwam echter weinig voor. Het zorgt er mede voor dat het tweetal de wielerkoers nu omarmt, zodat andere regionale talenten die kans wel geboden wordt.

Aantrekkelijke toertocht en wielerkoers
In 2017 werd de Ronde van de Achterhoek voor het eerst georganiseerd. Aan de unieke toertocht, die georganiseerd werd in samenmwerking met liefst zes regionale wielerverengingen, deden toen al driehonderd deelnemers mee. Mede doordat het evenement nu eerder op de NTFU-kalender staat, wordt een verdubbeling van het aantal deelnemers verwacht voor de komende editie. Daarnaast werkt de organisatie er hard aan om de wielerklassieker zelf, die vorig jaar live werd uitgezonden op Omroep Gelderland, in 2018 nog aantrekkelijker te maken voor zowel de renners als het publiek.